Луфтханза Техник ще инвестира още у нас

Луфтханза Техник ще увеличи инвестициите си в България, стана ясно от визитата на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски в централата на компанията в Хамбург.

Немската фирма планира да съсредоточи голяма част от дейността си за Европа в нашата страна. Очаква се общият брой на заетите в дъщерната фирма на летище София да надхвърли 800 души в следващите месеци, а инвестициите ще бъдат насочени към нова техника и разширяване на ремонтните халета, съобщи МТИТС.

От Луфтханза Техник изтъкват високоподготвените специалисти, с които разполага нашата страна, и доброто сътрудничество с Техническия университет в София и Пловдив. В последните пет години немската компания инвестира над 40 милиона евро в България, създаде над 600 работни места и едно от най-мащабните и модерни съоръжения в Европа, уточни министър Московски.

Луфтханза Техник АГ е сред водещите компании в поддръжката, възстановяването и капиталните ремонти на самолети с над 26 000 работници и повече от 4,1 млрд евро приходи за последната година.

Дъщерната компания в София е инвестирала над 40 милиона евро за развитие на своята ремонтно-техническа база на летище София и превръщането й в една от най-мащабните в Европа. През 2011 и 2012 г. бяха добави още 3 високо-технологични линии за обслужване на самолети, като общият им брой вече е 5. Разширението на съоръжението на летище София позволява обслужването на 6 самолета едновременно и реализиране на 60 тежки ремонта на година.

Коментар