Lumia 820 дебютира в мрежата на Виваком

Новият смартфон на Nokia, моделът Lumia 820, ще дебютира в търговската мрежа на Виваком от началото на следващата седмица, съобщи операторът. Апаратът ще се предлага на цена 24,90 лв. на месец с тарифните планове MegaCall XL, Net&Call Super Max и UniCall XL или в брой за 589,90 лв.

Lumia 820 e първият смартфон на Nokia с операционна система Windows Phone 8. Моделът използва двуядрен процесор, работещ на честота 1,5GHz, и разполага с 4,3-инчов AMOLED-дисплей с Nokia ClearBlack технология, която блокира отразяването на слънчевата светлина чрез специални поляризиращи филтри и редуцира излишните проблясъци.

Камерата на Lumia 820 е 8–мегапикселова с автофокус и двойна LED светкавица с оптика Carl Zeiss. Устройството разполага също така с меню на български език.

Смартфонът притежава няколко иновативни приложения, вкл. Nokia City Lens, която осигурява на т.нар. „augmented reality” – разпознаване и персонализиране на обекти от заобикалящата среда като хотели, ресторанти, закусвални, магазини, автобусни спирки и т.н. В допълнение, Lumia 820 осигурява и възможност за безжично зареждане.

Коментар