Windows Store информира за отхвърлени приложения

Онлайн каталогът Windows Store вече наброява над 40 хиляди налични приложения за платформи Windows 8 и Windows RT, а Microsoft прави всичко възможно тенденцията за увеличаване на приложенията да продължи. Компанията обяви нова функционалност, която ще изпраща подробна информация до авторите на приложенията, водещи до сривове.

Много приложения се провалят в процеса на сертифициране, през който трябва да мине всяко едно приложение, за да бъде допуснато до каталога на Windows Store. Проблемът, забелязан от екипа на редмънския гигант, е, че след отхвърляне на приложение липсва реакция, което означава, че авторът му вече не е заинтересован от платформата. Това съответно води до верижна реакция и отказва множество разработчици да създават приложения за Windows, като проблемът е особено сериозен за начинаещите разработчици.

Microsoft обаче е решила да промени ситуацията, като информира подробно за причините за отхвърляне на приложението. От началото на тази седмица компанията започна да изпраща файлове за сривовете до разработчиците на съответното приложение с информация какво се е случило по време на тестовете и какво може да се направи, за да се решат проблемите.

Файловете ще бъдат достъпни във формати dmp и txt, като първите от тях съдържат критична информация за сриналото се приложение. При текстовия файл ще може да се открие информация за сривовете, свързани с JavaScript.

Веднага след като проблемите бъдат решени, приложението може да се изпрати до Microsoft за одобрение. Всеки, който е заинтересуван от новата функционалност, може да я разгледа по подробно на таблото (Dashboard)  в Windows Store.

Коментар