8 символа затварят приложения в Mac OS X

Бъг в операционната система Mac OS X 10.8 Mountain Lion позволява с въвеждане на поредица от осем символа да бъде прекратена работата на повечето приложения.

„Вълшебната” комбинация е „File:///” (без кавичките), съобщи сензационно TheNextWeb.com. Така например, при въвеждане на поредицата в адресния ред на Safari, браузърът ще се самозатвори със съобщение за грешка.

Грешката е свързана с функция Data Detectors на операционната система, която позволява на приложенията да разпознават дати, адреси и контактна информация, за да я добавят в календара и адресната книга. При въвеждане на „File:///”, функцията се стартира автоматично, като се опитва да получи достъп до файл, който не съществува.

Предполага се, че Apple знае за този бъг, но досега не го е отстранила, тъй вероятността за въвеждане на подобна комбинация от потребителите е нищожна. Случайното затваряне на приложенията може да се предотврати, като се изключат автоматичната проверка на правописа и извличането на данни.

Коментари по темата: „8 символа затварят приложения в Mac OS X”

добавете коментар...

  1. Pavel

    Това са пълни глупости написани от хора , които никога не са ползвали Mac OS …явно тази вълшебна комбинация действа само на Windows..тук не става

  2. Фен

    Ми пробвах " вълшебната поредица" ама нещо не ми сработи нито
    на iMac -а, нито на Book Pro – то.
    Ша пробвам отново и отново. Дано стане!

  3. мхм

    Ама как так, това не е вярно, най-великата операционна система никога не е забивала, не забива и няма да забива в бъдеще!

Коментар