ZyXel комбинира Wi-Fi и Powerline

Мрежовата компания ZyXEL Communications обяви новия си продукт PLA4231 – 500Mbps безжичен (802.11n) Powerline адаптер, който позволява преминаване от безжична връзка към 230V електропреносна мрежа и обратно. По този начин мобилни устройства като смартфони, таблети и лаптопи получават достъп до интернет от всички кътчета в дома, съобщиха от представителството на компанията в България.

Там, където Wi-Fi сигналът не е достъпен, може да се използва електропреносната мрежа за предаване на данни, а където мрежовата инсталация завършва в долната част на къщата (връзка с работилница, гараж, градина) е възможно връзката плавно да премине към Wi-Fi. Така потребителите ползват ефективно двете най-широко използвани технологии в дома.

Решението Powerline осигурява интернет свързаност без допълнително окабеляване. Включването на адаптерите в съществуващите електрически контакти превръща на практика електрическата мрежа в интернет. В допълнение към разширената кабелна свързаност, новият PLA4231 увеличава безжично покритие и осигурява свързаност от мобилни устройства.

Новият адаптер използва 500Mbps технология за обмен на файлове, която е до 60% по-добра в сравнение с предходната технология HomePlug AV 200Mbps. Устройството се отличава също така с подобрен QoS дизайн и стабилност на качеството за стрийминг при едновременно използване на HD аудио и видео, онлайн игри и сърфиране в интернет.

Адаптерът PLA4231 има WPS бутон за лесно включване и изключване на безжичната мрежа. С едно натискане на бутона WPS автоматично се конфигурира протокол за криптиране Advanced Encryption Security (AES), който осигурява безопасна връзка към интернет и защита на личната и поверителна информация на потребителите, използващи домашната мрежа.

Коментари по темата: „ZyXel комбинира Wi-Fi и Powerline”

добавете коментар...

  1. Some1

    "WPS бутон за лесно включване и изключване на безжичната мрежа."
    Не си взеха поука. Защо WPS трябва да е включен по подразбиране?

Коментар