IBM завърши придобиването на StoredIQ

IBM завърши сделката по придобиване на тексаската компания StoredIQ. В резултат на това портфолиото на ИТ гиганта за работа с „големи данни” ще бъде обогатено с инструменти за по-ефективно управление на огромни обеми информация, вкл. своевременно изтриване на ненужни данни, които консумират ресурси и инфраструктура и създават допълнителни рискове.

Покупката на StoredIQ допълва предишни поглъщания на IBM – компаниите PSS Systems и Vivisimo, както и решенията на база свободен софтуер, които оптимизират работата с данни чрез ценностно-ориентирани методи за архивиране и технологии за управление на записи, съхранение и електронно предоставяне на документи, а също изтриване и администриране.

С решенията на IBM и StoredIQ организациите ще могат по-ефективно да спазват все по-сложните изисквания на законодателството за защита и управление на информацията, като същевременно се избавят от излишната информация, коментират от IBM.

Софтуерът на StoredIQ представлява мащабируама платформа за статистически анализ и управление на разнородно и разпределено съдържание от електронна поща, сайтове за обмен на файлове, десктопи и портали за съвместна работа. С негова помощ компаниите могат бързо да обработват големи обеми неструктурирани данни, автоматично да събират такива данни за електронно представяне на информацията, да изтриват файлове и пощенски съобщения в съответствие с нормативните изисквания.

Коментар