Kaspersky и Symantec нападнаха Vista

Компанията за сигурност Kaspersky твърди, че UAC (User Account Control) на Windows Vista е толкова неприятен, че потребителите ще го изключват. UAC е системата за потребителски привилегии, които могат да бъдат използвани за ограничаване на административни права.
Наталия Касперски, изпълнителният директор на компанията, казва преo silicon.com, че без UAC операционната система Vista ще бъде по-малко сигурна от Windows XP SP2. От Kaspersky твърдят, че нейните експерти са открили пет начина да преминат през UAC, а хакерите ще намерят и много повече пробойни в сигурността.
Освен това, Kaspersky се присъедини към оплакванията на McAfee и Symantec, че PatchGuard, предназначен да предпазва ядрото на Vista, пречи на компаниите за сигурност да работят. PatchGuard не позволява на легитимните вендори на сигурност да си вършат работата, каза Касперски.
Symantec пък твърди, че PatchGuard засяга повече компаниите, доставящи решения за сигурност, отколкото хакерите. Според Брус Маккоркъндейл, главен инженер в Symantec, съществуват такива типове на правила за сигурност и следващи поколения продукти за сигурност, които могат да работят само с някои от механизмите, които PatchGuard забранява.

по темата: „Kaspersky и Symantec нападнаха Vista”

добавете коментар...

  1. Nyakoi

    Еми честито на печелившите. А на останалите инсталирайте си Winboz Vista !

Коментар