Забраната на YouTube в Египет пред падане

Макар и с малко забавяне Египет, както и много други държави в региона, блокира достъпа на местните потребители до YouTube, заради антиислямския филм "Невинността на мюсюлманите". Съдебното разпореждане наложи забрана в продължение на тридесет дни.

       

Решението обаче срещна много противоречиви позиции както от различни групи потребители, така и от самото Министерство на съобщенията и информационните технологии, което всъщност трябваше да приложи наложената забрана.

В действителност, видео материалът е блокиран в страната повече от месец, като дори Google сам го спря за страни, в които е обявен за незаконен, съобщи softpedia.com. Но съдията, разглеждащ казуса в Египет, не е удовлетворен и иска да накаже допълнително Google, защото видеото не е премахнато изцяло от материалите в YouTube.

От Министерството на съобщенията и информационните технологии смятат обаче, че блокирането на YouTube ще засегне и други сайтове на Google, което ще се отрази на работните места на местно ниво и в крайна може да струва много скъпо на Египет. 

Коментар