Proxiad Group сменя акционерите и разширява целите си

Gimv, водеща частна компания за дялови инвестиции в Европа, инвестира в Proxiad Group – френска инженерна компания в сферата на компютърните услуги, специализирана в нови технологии и информационни системи. Proxiad България, с офиси в София и Пловдив, е ниършорно дъщерно дружество на Proxiad Group с над 160 IT специалисти.

След напускането на двама от тримата директори, основатели на Proxiad Group, Gimv става основен акционер на Proxiad Group, заедно с Ерик Розанес и Стефан Леви, и двамата признати професионалисти в областта на услугите за корпоративния сектор. Те ще поемат оперативното управление на групата.

Открита през 1997 г., Proxiad е специализирана в предоставянето на софтуерни услуги и изграждането на информационни системи, една от най-добрите в своята сфера по степен на възвръщаемост на инвестициите, добре позиционирана в секторите банкиране, застраховане и електронно фактуриране. За Proxiad Group работят над 600 служители. Компанията реализира оборот от 31 млн. евро през 2012 г., има голям потенциал за растеж и основна цел да засили присъствието си в региона Ил дьо Франс, привличащ три четвърти от услугите за френския пазар. Българското дружество играе голяма роля сред клиентите, като предлага по-добри възможности, откликвайки на техните бюджетни ограничения. Proxiad планира да разшири портфолиото си от клиенти в нови области.

Основното конкурентно предимство на Proxiad се крие в софтуерните центрове на компанията в Северозападна Франция и дружеството в България, което й позволява да предложи офшор/ниършор качествени услуги, благодарение на екипите, които работят за клиентите, и стратегията на компанията.

„Чрез платформата „Умни индустрии“ Gimv инвестира в разрастващи се  дружества, които създават стойност чрез подобряване на продуктивността на иновативните продукти и услуги, превръщайки ги в лидери в техния сектор. Proxiad Group е компания с много добро име, която под ръководството на своите основатели, претърпява изключително развитие от момента на създаването си. Gimv има удоволствието да предостави своята подкрепа на Стефан Леви и Ерик Розанес, двама известни специалисти от индустрията на IT услугите във Франция“, коментира Льоклер, ръководител на Gimv във Франция.

„Много сме щастливи от това придобиване. Proxiad е голяма компания с качествени служители. Нашата стратегия за следващите години се основава на три основни цели. Първо, да разширим дейността си в парижкия регион, второ, разрастване на обслужващите центрове в Лиле, Руан и България, и не на последно място, развиване на инфраструктурата и мрежата от клиенти. Нашата амбиция в рамките на 5 години е най-малко да удвоим оборота и броя на IT специалистите. Ние сме убедени, че ще постигнем тази цел“, каза Стефан Леви, управляващ директор на Proxiad.