ATIV Smart Tab 5 дебютира в България

Samsung представи в България иновативният ATIV Smart Tab 5 – устройство, което комбинира компютър и таблет с достъп до разнообразни приложения. С едно натискане на бутон ATIV Tab 5 се превръща от компютър в таблет и обратно. Моделът е оптимизиран за работа с Windows 8.

Корейската компания позиционира ATIV Tab 5 като устройство за потребители с динамичен начин на живот, които държат да имат лесно преносим компютър навсякъде и по всяко време.

С изчислителна мощ на преносим компютър и удобство на таблет, 11,6-инчовият ATIV Tab 5 е част от следващата серия смарт устройства на Samsung. Устройството предоставя на функционалността на Windows 8 и в същото време е изцяло съвместимо с Windows 7. Подвижната клавиатура позволява на потребителя да избира между преносимо PC устройство и таблет.
Десетпръстовият мулти-тъч екран дава сериозно предимство в интерактивен аспект, спрямо традиционните двупръстови сензорни дисплеи. Повишената чувствителност на екрана позволява на потребителите да увеличават и завъртат изображенията, по-лесно да преминават през страниците  и да ползват новите приложения за забавление.
ATIV Tab 5 е снабден със стилус S-Pen, който дава възможност за писане и рисуване както на бюро, така и в движение. Подобно на химикалка или молив, дигиталната писалка Wacom отговаря на нуждите на професионални дизайнери със своето ниво на чувствителност на натиск 1024. Предварително заредените приложения – S-Note и програмата S-Pen улесняват писането и рисуването.
S-Camera се възползва от интегрираните предна и задна камери, а S-Player осигурява възпроизвеждане на снимки и видео във всякакъв формат. 11,6-инчовият Full HD LCD дисплей има яркост от 400 нита.
ATIV Tab 5 е тънък само 9,9 мм. Устройството разполага с USB 2.0, mHDMI, MiniSD и два допълнителни USB 2.0 порта на клавиатурата. Батерията издържа до 13,5 часа. 

Коментар