Fujitsu сменя твърдия диск с флаш в лаптоп с писалка

Fujitsu Computer Systems обяви ноутбук с писалка и флаш-базирана памет от типа SSD (solid state drives), вместо класически твърд диск. Моделите LifeBook P1610 и LifeBook B6210 са ултра-портативни и тежат съответно 0,99 грама и 1,45 кг.
И двата лаптопа са достъпни в конфигурации с 16GB или 32GB флаш SSD. Този тип памет, заместваща твърдия диск, консумира по-малко, ускорява старта на системата и приложенията и е по-надеждна.
SSD освен това са и по-безшумни, тъй като нямат въртящи се части, което ги прави и по-издръжливи. Флаш-базираните сторидж устройства не отделят почти никаква топлина и са два пъти по-леки от традиционните твърди дискове, посочват от Fujitsu.
LifeBook P1610 предлага пълна РС функционалност, като може да се управлява и от клавиатура, и чрез 8.9-инчов сензорен дисплей с писалка. Моделът LifeBook B6210 разполага с 12.1-инчов XGA сензорен дисплей, без клавиатура.
За допълнителна сигурност Fujitsu предлага към модела P1610 опционен 3/4-инчов тънък и гъвкав Santoprene калъф, който се използва в режим таблет на лаптопа. Santoprene осигурява достъп до всички портове и предпазва екрана от удари и при изпускане.

Коментар