Топ аналичитен софтуер представи у нас британската компания i2

Топ продукт, който се използва от всички полицейски подразделения във Великобритания, както и в страни като САЩ, Япония и Австралия, представи у нас компанията i2. Нейният аналитичен софтуер Analyst’s Notebook доставя оптималната среда за извършването на ефективен времеви и действен анализ. Продуктът е станал де факто стандарт в целия свят като приложение за обработка и визуализация на сложна и голяма по обем информация.
Банковите измами, прането на пари, краденето на самоличност и всякакъв вид други криминални престъпления е изключително болна тема както за държавния, така и за частния сектор. Проблемите, свързани с разследването на престъпленията, са породени от големия обем информация, чиято обработка е трудоемка и в повечето случаи забавя разследването. Това, в крайна сметка, дава шанс на престъпниците да се измъкнат от ръцете на закона.
Независимо дали се използва в държавна институция като полицията, или от търговска организация, софтуерът на i2 помага да се идентифицират факторите, свързани с подобни проблеми, като оценява причините и ефектите и прави логични връзки между тях. Analyst’s Notebook увеличава способността на екипа да достигне по-бързо до разбиране на сложни ситуации, като предоставя необходимата среда за обработка на важна информация.
Решенията на британската компания i2 се използват във ФБР, ЦРУ, Интерпол, Европол, както и от Българска агенция за финансово разузнаване към Министерство на финансите, стана ясно на семинара в София. Андрю Морис, регионален мениджър на партньорската мрежа на компанията в Европа, представи най-новата версия 6 на софтуера.
Партньор на i2 в България е СМ Консулта – частна компания, която работи в областта на информационните технологии. Фирмата предлага бизнес консултиране, системна интеграция, разработка на софтуер за специфични изисквания на клиентите и управление на проекти.

Коментар