2be e новият партньор на баскетболен клуб Левски

Най-голямата верига магазини за мобилни технологии в България 2be е новият спонсор на детско юношеската школа на баскетболен клуб Левски. Компанията и бакетболният клуб сключиха договор за партньорство, според който компанията ще подкрепи отборите на клуба, а до края на състезателната 2006/2007 година играчите ще носят на спортните си екипи логото на спонсора 2be.
„Гледаме на това партньорство като на инвестиция в младостта и таланта на спортистите от клуб Левски. Баскетболът е красива, екипна игра, много обичана в България. 2be е изцяло българска компания, чиито успехи също са резултат на силната екипна работа и вярвам, че тази аналогия не е случайна. Освен това младите баскетболисти на Левски неведнъж са доказвали своите качества, а ние сме убедени, че талантливите българи трябва да бъдат подкрепяни. Много сме радостни от това партньорство и желаем успех на отборите в детско юношеската школа на клуба,” – заяви Станислава Арнаудова, изпълнителен директор на 2be.
Договорът на верига магазини 2be с БК Левски предвижда компанията да подкрепи всичките четири отбора от детско юношеската школа на клуба – деца и юноши до 12, до 14, до 16 и до 18 години.
„Наистина е много окуражаващо за треньорския и спортно-техническия щаб и за състезателите на Левски, че усилията им са подкрепени от една толкова динамична и сериозна българска фирма. Приемаме партньорството с 2be като проява на доверие в потенциала на младите баскетболисти на Левски и сме щастливи, че 2be очевидно оценява развитието на младите в детско юношеската школа на „сините” и инвестира средства за подпомагането й. Всички възрасти на клуба са сред водещите в страната. В момента те играят на регионално ниво, след което ще прескочат така наречените „зони”, за да стигнат до финалните турнири в края на сезона. Очакванията са всички отбори да имат възможност да се борят за медали и да покажат още веднъж, че работата с подрастващите на клубното ръководство е правилна,” – каза Данаил Петров, Изпълнителен директор на БК Левски.
Баскетболен клуб Левски е създаден пред 1923 година. Клубът 17 пъти е Републикански шампион и 12 пъти е носител на Купата на България. Детско юношеската школа към клуба приема всички желаещи да се занимават с този спорт деца над 10 годишна възраст, като в момента около 220 деца тренират баскетбол в Левски. Състезателите от детско юношеската школа участват в градски, зонови, областни и финални състезания за четири възрасти – минибастекбол, момчета, кадети и юноши. Отборите от ДЮШ Левски са печелили множество състезания и награди.
С подкрепата си за БК Левски 2be действа в съответствие със социално отговорната си философия и подпомага развитието на българския спорт и ангажирането на младите хора в България с активна спортна дейност.

Коментар