Слухове: Евтин 4,5-инчов iPhone през 2014

За поликарбонатния iPhone се говори, че ще бъде по-дебел от iPhone 5

За поликарбонатния iPhone се говори, че ще бъде по-дебел от iPhone 5

Тайнствеността на Apple има своите предимства: безкрайният поток от слухове и спекулации постоянно държат компанията в светлината на прожекторите. В допълнение към мълвата за iWatch и iTV, един от най-модните слухове за Apple в момента е легендарният бюджетен iPhone.

Японски източник твърди, че вече са известни някои нови подробности относно предполагаемия продукт. Според „Macotakara“, Apple работи върху iPhone с 4,5-инчов дисплей и поликарбонатен корпус.

Предполага се, че устройството ще има типичния изглед за старите бели MacBook (които Apple остави в историята през 2011 г., залагайки на MacBook Air).

За поликарбонатния iPhone се говори, че ще бъде по-дебел от iPhone 5, но иначе ще има всички функции, стандартни за традиционния iPhone.

В статията се твърди също, че цената за новия поликарбонатен iPhone ще бъде съпоставима с тази на iPad mini. Това ще позиционира модела в категорията „бюджетен iPhone“ – ход, който може да помогне на Apple да се конкурира по-добре със съперниците си в Китай и на предплатените пазари.

Коментар