Fujitsu Stylistic M702 – таблет за тежки условия

Fujitsu е проектирала своето устройство с оглед на изискванията за корпоративна сигурност

Fujitsu е проектирала своето устройство с оглед на изискванията за корпоративна сигурност

Японската компания Fujitsu представи на Световния мобилен конгрес в Барселона таблета Stylistic M702. Устройството работи под управление на Android 4.0 Ice Cream Sandwich и се отличава със своята устойчивост на въздействия като влага и прах, явявайки се лека алтернатива на усилените ноутбуци.

Stylistic M702 е предназначен за професионалисти, които прекарват голяма част от времето си извън пределите на офиса. Таблетът може да работи цял ден на батерия, твърди производителят. С тегло от 590 грама устройството е удобно за носене навсякъде.

Корпусът и екранът са направени от удароустойчиво стъкло

Корпусът и екранът са направени от удароустойчиво стъкло

10,1-инчовият TFT екран има резолюция WUXGA 1920×1200 пиксела. В основата на таблета е хардуерната платформа Nvidia Tegra 3, допълнена с 32 GB вградена памет. Налични са също вградени модули 4G, Wi-Fi и  NFC.

Корпусът и екранът са направени от удароустойчиво стъкло, което предпазва таблета и от надраскване. Защитата от влага и прах осигурява безпроблемна работа на строителната площадка. Таблетът отговаря на строгите норми IP5X и IPX5/7/8.

Fiujitsu е проектирала своето устройство с оглед на изискванията за корпоративна сигурност. Характеристики като интегриран датчик за пръстови отпечатъци, кодиране на целия диск, дистанционно проследяване и възстановяване помагат за сигурността на таблета и данните в него.

Stylistic M702 идва с предварително инсталирани офис приложения и средства за сканиране на документи чрез 8,1-мегапикселова камера. Предвидени са също средства за ползване на таблета като виртуално работно място.

Fujitsu Stylistic M702 вече е достъпен за поръчки през интернет и в търговската мрежа на компанията, вкл. в Европа. Цената на таблета започва от 999 евро за базовата конфигурация.

Коментар