Приключи оспорван кръг на софтуерно състезание

Свилен Марчев се класира на първо място в пети кръг на конкурса по програмиране, организиран от фирма Мусала Софт и PC Magazine Bulgaria. Марчев бе победител и във втори кръг от популярния конкурс.

След него застанаха Павел Владов и Александър Георгиев. Резултатите на първите трима класирали се са много близки, което показва колко оспорван бе кръгът, посочиха от Мусала Софт.
За решаване на задачата състезателите използваха Web Service, към който трябваше да се свързват, за да вземат входните данни и да върнат резултата от работата на програмата си. Преди крайния срок участниците имаха възможност да изпробват решенията си, като предлагаха тестове и се състезаваха онлайн.
Microsoft България подкрепи пети кръг на конкурса, като участва в изготвянето на задачата и предостави множество награди. Първите трима получиха хардуерно устройство Microsoft Presenter 3000, мишка Microsoft Wireless Laser Mouse 8000, мишка Wireless Notebook Optical Mouse и пълноправни версии на Visual Studio 2005 Standard Edition 2005 и SQL Server 2005 Standard Edition. На всички участвали компанията подари книгата „Работа с Microsoft Visual Studio 2005 Team System”.
 „Microsoft България има дългосрочен ангажимент към развитието на таланта на младите ИТ специалисти. Ще продължим да сме активни в тази насока” – коментира Мая Христова, мениджър платформи и среди за разработка, Microsoft България.
"От Мусала Софт сме изключително радостни, че изградихме трайни сътрудничества с големите доставчици на технологични платформи и привлякохме един от тях в инициативата по провеждане на конкурса. Българските таланти заслужават да им се предоставят най-добрите възможности за развитие и изява на техните способности” – допълни Делян Лилов, изпълнителен директор на Мусала Софт. 

Коментар