Над 100 фирми от страната търсят кадри на форум за кариера

120 фирми от страната, сред които 34 ИТ компании, 16 инжeнерни и 11 фирми производители, търсещи технологични специалисти, инженери и програмисти, участват в софийското издание на форума “Кариери 2007 – Добра Кариера, Добър Живот”.
Форумът стартира днес в Националния дворец на културата, в присъствието на ръководителя на Представителството на Европейската комисия в София – Майкъл Хъмфрис. Участват и редица фирми, опериращи в сферата на търговията (19), финaнсови институции (16), както и около 20 агенции и консултантски дружества.
“Кариери 2007 – Добра Кариера, Добър Живот” е мястото, където се срещат работодатели, млади специалисти и студенти. Тази година форумът ще се проведе в 7 университетски града. Включването на Стара Загора и Благоевград е отговор на нуждите на бизнеса от квалифицирани млади специалисти и желанието на българските студенти да изградят успешна кариера в България, посочиха организаторите от JobTiger.
Работодатели от страната ще се срещнат със студенти и абсолвенти, търсещи работа, и ще представят пред тях своите стажантски програми и свободни работни места. Младежите ще получат информация за условията и изискванията на фирмите за наемане на работа и ще имат възможност да изберат най-доброто за себе си, анализирайки своите умения и желания за професионална реализация.
Форумът си поставя за цел да открива нови възможности за работа на студентите и младите специалисти и да подпомага българските работодатели в усилието им да открият подходящи кандидати за стажантските си програми и свободните работни места.

Миналата година от посредничеството на форум “Кариери – Добра Кариера, Добър Живот” са се възползвали 17 000 млади хора. През изминалите години общо около 57 000 студенти и млади специалисти от страната са посетили форума за студентски стаж и кариера.

Нестле България АД спонсорира за четвърти пореден път форума, като продължение на стажантската програма, която компанията развива вече повече от 10 години.

Коментар