Компаниите пренебрегват криптирането на имейлите

Повече от половината (60%) от големите европейски компании не защитават адекватно своята информация чрез криптиране на изходящата електронна кореспонденция. От тази група 59% нямат планове да променят нещо в бъдеще, установява проучване на Tumbleweed.
13% процента от запитаните са признали за неоторизиран достъп до конфиденциална информация в тяхната организация през последната година. В проучването са взели участие ИТ мениджъри от Великобритания, Испания, Франция и Германия.
Прехвърлянето на конфиденциална информация между потребителите посредством имейл е основна грижа за 36% от запитаните, като на второ място с 32% се нарежда персоналната употреба на имейл.
36% от анкетираните смятат, че негативните публикации в резултат на изтичане на информация донасят най-големи вреди, докато 26% са убедени, че най-вредни за бизнеса са съдебните процеси.
Резултатите показват, че много организации не взимат под внимание заплахите и е време бизнесът да инвестира в адекватна сигурност, за да предотврати потенциалното изтичане на информация, което ще му струва повече и би ги поставило в неудобно положение, препоръчва докладът.

Коментар