Софтуер на Мусала Софт и Collanos е първи в конкурс за иновации

Иновационното P2P решение Workplace на Мусала Софт, разработвано съвместно с швейцарската компания Collanos, бе класирано на първо място в категорията "Организация на офис” от надпреварата "Innovationspreis 2007 ITK".  
Конкурсът се организира от немското издателство Хубер (Huber Verlag GmbH) и има за цел да подпомагане на малки и средни предприятия при внедряване на информационни технологии.  Наградите "Innovationspreis ITK" се дават на фирми, които представят най-иновативни продукти за повишаване конкурентоспособността на малките и средни предприятия.
Тази година над 1200 участника са представили свои иновативни решения, което направи избора на журито много труден, посочиха от Мусала Софт.
Collanos Workplace е решение, което позволява ефективна работа на разпръснати екипи и екипи в движение, като осигурява навременно съгласуване на голям обем информация. Продуктът интегрира всички инструменти, които съвременния потребител използва при комуникацията си с партньори, колеги, клиенти или приятели – е-поща, мигновени комуникации, споделяне на файлове и т.н.
Collanos Workplace e платформено-независим и това го прави уникален в областта на колаборативния workplace софтуер. Комуникацията между потребителите е от типа peer-to-peer и не е необходим централизиран сървър или допълнителна инфраструктура.
Преди два месеца друг проект на Мусала Софт, разработен за OMV България, спечели награда за корпоративен ИТ проект за 2006, припомни Делян Лилов, изпълнителен директор на компанията.

Коментар