LG Optimus G – подобрен модел за Европа

Подобрената версия на Optimus G е най-мощното четириядрено LTE устройство, твърди LG

Подобрената версия на Optimus G е най-мощното четириядрено LTE устройство, твърди LG

Смартфонът от висок клас Optimus G е достъпен отскоро за потребителите в Европа във версия с усъвършенствани възможности. LG определя своя продукт като най-мощното четириядрено устройство, оптимизирано за 4G LTE мрежи.

Европейската версия на Optimus G работи под управление на операционна система Android Google Jelly Bean 4.1.2. Моделът се отличава с екран True HD IPS Plus и технология Touch Zerogap, която прави цветовете по-ярки, а работата с активния дисплей – по-естествена. 4,7-инчовия екран с резолюция 1280х768 пиксела е защитен от Gorilla Glass 2 и е устойчив на надраскване.

Усъвършенстваната версия на UX поддържа следните функции:

QSlide. Тази обновена функция позволява на потребителите да стартират множество приложения едновременно, като регулират тяхната прозрачност. Освен с видео плейър, QSlide работи с браузър, бележник, календар и калкулатор.

Safety Care. Функцията изпраща автоматично текстови съобщения до предварително зададен потребител за местоположението на телефона. Подходяща е за осъществяване на контрол върху деца и възрастни хора. Кратки съобщения могат да се изпращат, когато от телефона е избран номер за спешна помощ или апаратът не е използван за определен период.

Privacy Keeper. Позволява на потребителите да скрият името, номера и снимката на входящите си обаждания. Информацията може да се провери по-късно чрез извикване на иконата на екрана.

В усъвършенстваната версия на Optimus G са налични и функции като Google Now, Filmstrip View и Expandable Notification. Първата от тях предлага персонализирана информация в реално време. Filmstrip View опростява прегледа и изтриването на изображения, а Expandable Notification позволява на потребителите да виждат повече уведомления наведнъж и да преглеждат съдържание директно в областта за това.

Коментар