HP подобрява лидерските си позиции в широкоформатния технически печат

HP обяви новите серии HP Designjet T и HP Designjet Z6100 принтери за широкоформатен технически печат. HP Designjet T е предназначен за специалисти по компютърно проектиране (CAD) и географски информационни системи (GIS). HP Designjet Z6100 е насочен към доставчици на услуги за печат (PSP) и компании за технически печат, в т.ч. географски информационни системи (GIS) и архитектурни, инженерни и строителни компании (AEC), разширявайки водещото си портфолио с нови стандарти на производителност, разнообразие и надеждност в сферата на цифровия печат. Чрез добавянето на новите устройства към широкоформатното си портфолио, HP поставя нови стандарти, предлагайки следващото ниво на качество на печат и надеждност.
HP Designjet T
Новата серия HP Designjet T, която включва сериите HP Designjet T610 и T1100, поставя нови стандарти за качество на печата със своя троен комплект от черни мастила, в т.ч. сиво мастило и мастилата HP Vivera, които предлагат прецизна детайлност, по-голяма гама от цветове и ненадминато тонално възпроизвеждане. HP Designjet T се основава на доказаната надеждност на широкоформатните принтери на HP, добавяйки подобрена съвместимост и сигурност чрез вградената архитектура и HP-GL/2. Също така, принтерите могат да печатат A1/D страница за 35 секунди, предлагайки три пъти по-високи скорости от серията HP Designjet 800.
Според InfoTrends, все по-честата употреба на цветен печат за CAD и GIS приложения води до растеж на пазара за широкоформатен технически печат, като в някои райони този процент достига 25%.
HP поставя нов стандарт за качество за архитектурни, инженерни и строителни компании (AEC), специалисти по компютърно проектиране (CAD) и географски информационни системи (GIS)
Серията принтери HP Designjet T, които се предлагат в 610 мм и 1118 мм модели, включват троен комплект от черни мастила, които възпроизвеждат неутрален сив цвят за подобрена детайлност и неповторима тоналност. Мастилата HP Vivera печатат изображения с равномерен, детайлен контраст от ярки цветове до пастелни тонове. Новаторският дизайн на принтиращата глава на HP, системата за печат предлага невероятна прецизност и чист текст, с точност на линиите от 0.1% и минимална ширина от 0.0423 мм, позволявайки на CAD и GIS специалистите да принтират забележителни скици и презентации с подобрена четливост.
Също така, серията принтери HP Designjet T предлага забележителна съвместимост с CAD и GIS приложения, благодарение на вградения стандартен език HP-GL/2. HP си партнира с компании като Autodesk, Bentley Systems, ESRI и Dassault Systèmes, за да гарантира на потребителите на серията HP Designjet T свързаност и софтуерна съвместимост с водещите CAD и GIS приложения, необходими за висококачествен технически печат. В допълнение, вградената архитектура на серията принтери HP Designjet T позволява бърза и ефективна обработка на файловете – без значение от тяхната сложност – без да е необходимо ползване на ресурси от работната станция или нужда от мощни мрежи и компютърни устройства.
Серията принтери HP Designjet T, която включва HP Designjet T1100, T1100ps и T1100MFP, е идеална за CAD и GIS екипи, които се нуждаят от ефективно споделяне на принтера между голям брой потребители в мрежова среда. HP Designjet T1100ps е специално разработен за работа с PDF и PostScript приложения. Многофункционалното устройство HP Designjet T1100MFP съвместява характеристиките на 1118 мм принтер HP Designjet T1100ps с пълната функционалност на скенер и копир с висока разделителна способност, предлагайки прецизни и детайлни сканирани изображения и разпечатки.
HP Designjet T610, подходящ за CAD и GIS специалисти, нуждаещи се от удобен печат на работното място, е идеален и за лична употреба в малки офиси и студия.
Разработени специално за пазара на технически печат, HP предлага над 20 оригинални носители със серията принтери HP Designjet T, подходящи за работа с мастилата HP Vivera за плътен печат и професионални резултати. Носителите на HP предлагат бързо изсъхване и по-малко размазване.
Цени (препоръчителна цена на производителя) и наличности
Модел
Преп. цена Европа
Очаквана наличност
HP Designjet T1100 610 мм
3,000 €
май 2007 г.
HP Designjet T1100 1118 мм
5,200 €
май 2007 г.
HP Designjet T1100ps 610 мм
3,600 €
май 2007 г.
HP Designjet T1100ps 1118 мм
6,400 €
май 2007 г.
HP Designjet T610 610 мм
2,000 €
юли 2007 г.
HP Designjet T610 1118 мм
3,000 €
юли 2007г.
HP Designjet T1100MFP се очаква на пазара от есента на 2007 г.
HP Designjet Z6100
С новата серия принтери HP Designjet Z6100, потребителите от различни сфери вече разполагат с бързо, надеждно и прецизно решение, което ще им позволи да печатат с по-голям брой приложения и да разширят своя бизнес.
Серията принтери HP Designjet Z6100 с HP Vivera пигментни мастила е идеална за вътрешни и временни широкоформатни приложения като увеличения на снимки, рекламни брошури и хартии с фотографско качество, както и за картини, скици, карти и рендери, предлагайки реалистичен, висококачествен печат при висока скорост, използвайки технологията на HP за управление на цветовете. HP Designjet Z6100 предлага и HP DreamColor Technologies – сертифицирана система за управление на цветовете, която включва вграден спектрофотометър и решения, позволяващи лесен печат на прецизни, съответстващи и плътни цветове при различни видове дигитални устройства.
HP предлага най-продуктивния широкоформатен принтер от своя клас
Новата осемцветна система на серията принтери HP Designjet Z6100 позволява на ателиетата за цифров печат и производителите на знаци и емблеми, както и на GIS/CAD специалистите, да увеличат мощностите си за печат и времето за изпълнение на поръчката, както и да предложат на потребителите приложения за печат, които позволяват точно цветово съответствие през целия процес на печат.
Предлагайки атрактивно съчетание от скорост, качество на печат и съответствие на цветовете на доставчиците на услуги за печат и техническите специалисти, новата серия принтери HP Designjet Z6100 е идеалното решение за вътрешни широкоформатни приложения за печат – от снимки и приложни репродукции до карти и рендери. Принтерите, които се предлагат в 1067 и 1524 мм модели, намаляват времето за изпълнение на поръчки в динамичния бизнес на доставчиците на услуги за печат и безпроблемно се справят с големи обеми до над 100 кв.м/ч. Също така, новата HP Double Swath технология предлага печат с по 2 глави на цвят с ширина до 46 мм, а Optical Media Advance Sensor подобрява контрола на движението на хартията, позволявайки висококачествен печат при по-висока скорост и в различни среди.
Също така, HP Designjet Z6100 включва осем HP Vivera пигментни мастила за печат на наситени цветове, водоустойчиви, устойчиви на избледняване копия. Материалите, напечатани на HP носители, са устойчиви на избледняване в продължение на над 1 година (неламинирани) и над 3 години (ламинирани)във външна среда, изложени на пряка слънчева светлина. Във вътрешни условия, далеч от пряка слънчева светлина, отпечатаните фотографии могат да издържат над 200 години.
HP предлага гъвкавост при избора на носители, в т.ч. два нови HP материала за печат и рула
HP днес обяви и пускането на два нови материала за печат към богатото си портфолио от над 50 оригинални HP носители, които се предлагат към HP Designjet Z6100. HP Premium Vivid Color Backlit Film е новият носител с пласт от микропори, специално разработен за приложения със задно осветляване, a HP Self-adhesive Gloss Polypropylene е висококачествен филм за печат на живи, фотореалистични изображения за надписи, табели и плакати.
Също така, HP Designjet Z6100 поддържа по-дълги рула (до 175 м) и 775 мл мастила с висок капацитет, които предоставят икономичен, спестяващ време подход при дълготраен процес на печат. HP днес обяви и новите рула за фото хартиите HP Universal Inkjet Bond Paper и HP Universal Instant-dry Gloss и Semi-gloss, позволяващи целодневен, отдалечен печат със серията принтери HP Designjet Z6100 и пигментните мастила HP Vivera.
Цени (препоръчителна цена на производителя) и наличности
Модел
Преп. цена Европа
Очаквана наличност
HP Designjet Z6100 1067 мм
9,500 €
нач. юни 2007 г.
HP Designjet Z6100 1524 мм
16,100 €
нач. юни 2007 г.
HP Designjet Z6100ps 1067 мм
11,400 €
нач. юни 2007 г.
HP Designjet Z6100ps 1524 мм
19,200 €
нач. юни 2007 г.
 

Коментар