Таблет-компютър издържа падане от 1 метър

Нов таблет компютър на Panasonic може да издържи падане от един метър височина, а животът на батерията стига до 14 часа. Все пак експертите не препоръчват на потребителите да тестват здравината на компютъра, като го пуснат отвисоко на пода, без това да е необходимо.
ToughBook, модел CF-08 предоставя 10,4-инчов сензорен екран с резолюция XGA, съобщава mobiledevice.ru. Таблетът работи с процесор Intel XScale PXA270 с честота 312MHz и операционна система Microsoft Windows CE.
Сравнително ниската производителност на таблета се компенсира с продължителна автономна работа при захранване от батерия. В зависимост от установената яркост на екрана, животът на батерията варира от 4,5 до 14 часа.
По отношение на комуникациите, таблет компютърът на Panasonic предоставя всички съвременни възможности за безжични и жични връзки: Wi-Fi 802.11b/g, Bluetooth 1.2, Ethernet и USB.
Засега обаче производителят не е обявил цената на своя нов продукт, чиито най-отличителни черти са дългият живот на батерията и здравината.

Коментар