Sony готви съкращение на част от персонала в Европа

Въпреки че отчете сравнително успешен старт на конзолата за игри PlayStation 3 и хвалената разработка PlayStation HomeSony Computer Entertainment Europe (SCEE) смята да съкрати част от служителите, което е изненадващо решение за много хора.
Компанията е информирала служителите си, че обмисля намаляване на персонала, което естествено ще доведе и до парични обезщетения за уволнените. Но докато процесът за вземане на решение за съкращения не приключи, от SCEE няма да дават повече информация по случая, писа dailytech.com.
Причината за евентуалните съкращения е състоянието на индустрията. Въпреки успехите на европейското подразделение на Sony, което с течение на времето стана лидер във видео игрите, индустрията като цяло е в период на преход, по време на който основите на бизнеса се променят.
Една от главните промени е навлизането на все по-концентрирано мрежово забавление. За да задържи водещата си позиция на пазара, на Sony ще се налага понякога да взима трудни решения, както е и в случая. Управленският състав е стигнал до заключението, че компанията трябва да промени своята структура, да модернизира и подсили бизнес операциите си и значително да намали разходите.
Според информации в различни медии, SCEE ще информира всички свои служители чрез писмо дали са под заплаха от уволнение. Възможно е от настоящите 1900 служители на компанията да бъдат уволнени около 160 души.

Коментар