Kapsch CarrierCom поема проект за железопътната GSM-R система на ÖBB

Kapsch CarrierCom спечели търга на ÖBB за GSMR нова, покриваща цяла Европа стандартизирана радио система за железници. Kapsch ще оборудва ÖBB с нова дигитална комуникационна система. За сега дигиталнатарадио система за железници ще работи предимно на главната железопътна линия на ÖBB, включваща международни маршрути. Австрия е третата страна в Централна Европа, след Словакия и Чехия, която внедрява модерната мобилна радио комуникация на Nortel Networks за железници и за това Австрийските Железници могат да се възползват откомпетентността и техническия ноу-хау на Kapsch. Този проект на Kapsch CarrierCom само в Австрия се равнява на около 40 милиона евро.
Радваме се, че спечелихме търга за нова комуникационна система на ÖBB. Решението на ÖBB да ни повери проекта се базира основно на атрактивната оферта и на нашият обширен ,технически ноу-хау, натрупан от дейност в цяла Европа. С този ноу-хау ние ще свържем успешно националната железопътна комуникация с новата, покриваща Европа стандартизирана железопътна дигитална система за радио.” каза г-н Томас Шьопф, член на борда на директорите на Kapsch CarrierCom. „Kapsch традиционно има опит в аналоговия бранш и едновременно е европейски лидер в интегрирането на дигитална комуникация за железници.
Изграждането за ÖBB на нова железопътна дигитална система за радио комуникация е Turnkey проект. Kaтoглавен партньор, Kapsch отговаря за прецизното изпълнение на проекта в рамките на поставените срокове: от планирането на мрежата и изграждането на инфраструктура, през монтажа на антените, до стартирането и поддръжката на мрежите. Тук Каpsch си сътрудничи основно с ÖBB Infrastruktur Bau AG, предоставяща по-голяма част от основната инфраструктура, както и с други австрийски компании. Като един от световните лидери за GSMR, канадската технологична компания Nortel предоставя мрежови компоненти за Turnkey решения.
„Кръгът на дигиталната железопътна комуникация се затваря в Австрия. Железопътната мрежа GSMR ще бъде също така изградена в Германия, Великобритания, Франция, Испания, Италия, Чехия и Словакия. Освен на територията на Австрия, Kapschи Nortel въведоха GSMR мрежата в много съседни страни. Изграждането беше направено бързо”, обясни г-н Кирил Буслингер, управляващ директор на Nortel Австрия. След приключването на проекта в Централна Европа, следващият етап от изграждането на дигитална радио комуникация за железниците ще обхване съседни страни от Източна и Южна Европа.

Коментар