Dell се готви да атакува пазара с таблет компютър

Очаква се американската компания Dell, един от двата най-големи доставчици на компютри в света, да атакува пазара наесен с нов таблет. Това ще бъде мобилен компютър на базата на много успешния компактен лаптоп Latitude D420, според неофициални информации в интернет.
Таблетът ще бъде съвместим с всички аксесоари за линията Latitude D, каквито са док станцията и захранващият адаптер. Предполага се също, че въпросният таблет ще бъде последният мобилен компютър от популярната линия Latitude D.
Главните особености на новия модел от Dell, според непотвърдена информация, са  активният дигитайзер, широкият екран и опционната поддръжка на безжична широколентова връзка.
Настоящите 12,1-инчови лаптопи Latitude D420 са изградени на базата на мобилната платформа Intel Centrino “Napa” и ULV-процесори Core Duo и Core Solo. Те включват още оптично DVD устройство, безжичен интерфейс Wi-Fi и мощна батерия, която поддържа до 7 часа автономна работа на лаптопа.
В последните месеци Dell претърпя известни неудачи и отстъпи лидерската позиция на основния си конкурент Hewlett-Packard. За да извади от кризата компанията, на кормилото се върна нейният основател и идеолог на модела с директни продажби Майкъл Дел.
Като човек, видял и изпитал какво ли не в бизнеса, Дел се зае веднага с кадрови рокади и преструктурирания. Един от неговите ходове бе да назначи във висшия мениджмънт хора извън компютърния бизнес, които идват със свежи идеи и не са обременени с проблемите на ИТ сектора.

Коментар