Стартира регистрацията за петото издание на Cisco Expo 2007

Петото издание на единствения по рода си IT форум с фокус върху телекомуникациите – Cisco Expo 2007 ще се проведе на 21 и 22 май 2007 година в Кино Арена Младост. Очаква се изложението да събере за поредна година над 700 водещи специалисти и мениджъри от големи и средни компании, Интернет и мрежови специалисти, представители на държавната администрация, медии, търговски партньори на Сиско и курсисти и инструктори от мрежовите академии.
От днес стартира регистрацията за участие в Cisco Expo 2007 на специално създадения сайт www.cisco.bg/expo. На този адрес може да бъде открита и пълна информация за програмата, партньорите и основните лектори.
Cisco Expo 2007 е под надслов Welcome to the Human Network. Това е и мотото на Сиско, вдъхновено от новата роля на Интернет и мрежовите комуникации – да свързва хората в социални мрежи. „Ние вярваме, че Интернет променя начина на живот на всеки от нас – начина, по който учим, работим и се забавляваме”, каза Петър Иванов, Управляващ директор на Сиско България.
„Решенията, които Сиско предлага днес създават социални мрежи и разширяват възможностите за комуникация между хората. Сайтове като YouTube и Second Life показват как мрежата променя живота ни. Днес всичко е в ръцете на крайния потребител, той определя правилата, като създава сайтове, блогове, смесва съдържание и заявява какво очаква от бизнеса утре”, допълни Петър Иванов.
Акценти в двудневната семинарна програма са мобилните комуникации, безжичните интелигентни мрежи и сигурността – т.нар. „самозащитаващи се мрежи”. Предвидени са изключително много демонстрации на действащи решения. Отделено е специално внимание и на публичния сектор – образованието, електронното здравеопазване, държавните инфраструктурни мрежи.
Партньори на Cisco Expo 2007 са: БТК и vivatel – платинен партньор, Златни партньори – CNsys, TeleLink и Orbitel, Сребърни партньори – Solytron, Intracom, Paraflow и Panduit, Бронзови партньори – eFellows, Comelsoft, Stemo, Logicom и Zoom International.
Медийните партньори на Cisco Expo 2007 са: DIR.bg, вестниците Капитал, Дневник и Computerworld и списанията Мениджър и HiComm.

Коментар