Acer се оглежда за поглъщания и сливания

 
Acer, третият най-голям доставчик на компютри в света, търси възможности за сливания и поглъщания и очаква да завърши евентуална сделка след 3-5 месеца. От тайванския производител казват, че сделката няма да е голяма, както и че потенциалната компания, която Acer ще се опита да погълне, не е американска, според CNET.

В момента Acer се намира в добро състояние, след увеличение с 41% на чистата печалба за първото тримесечие на 2007 година. Печалбата е 170$ милиона, докато през първото тримесечие на 2006 е била 121$ милиона.

Тези резултати надминават доста предвижданията на анализаторите за 100.54$ милиона чиста печалба. От Acer очакват продажбите през второто тримесечие да бъдат подобни на тези от Q1, имайки предвид нарастващото търсене на PC-та в страните, намиращи се в подем – Китай, Индия и др. Пазарният дял на компанията също ще нарасне.

Според доклад на фирмата за проучвания Gartner, Acer е задминала Lenovo, за да заеме трето място в списъка на най-големите производители на компютри. Сега компанията се намира точно зад американските гиганти Hewlett-Packard и Dell.

Коментар