Acronis спонсорира състезание за кибер защита в САЩ

Acronis, Inc. (www.acronis.com), технологичният лидер в софтуера за управление на съхранението на информация, обяви че е един от спонсорите на Националното Университетско Състезание за Кибер Защита, състояло се от 21 до 23 април в Сан Антонио, Тексас, САЩ. Основният спонсор на събитието е правителствената организация Department of Homeland Security.
Acronis е дарил лицензи за Acronis True Image 9.1 Enterprise Server, Acronis Universal Restore for Enterprise Server, Acronis True Image 9.1 Server for Linux, Acronis True Image 9.1 Workstation и Acronis Universal Restore for Workstations. Стойността на дарението е около $50,000.
Други корпоративни спонсори са Cisco Systems, Northrop Grumman, TippingPoint, Internet Security Systems, International Board и местната Alamo Chapter of the Information Systems Security Association, ThinkGeek, Coretrace, O”Reilly Media, Pepsi, Citadel Security Software и R&L Foods.
Състезанието включва 50 участници представящи университетите North Carolina at Charlotte, University of Texas at Austin, Southern Illinois University at Carbondale, Millersville University, United States Military Academy, United States Air Force Academy, United States Merchant Marine Academy, United States Coast Guard Academy и Force Institute of Technology.
Отборите, са били съставени от по осем члена и са се фокусирали върху операционните аспекти на управлението и защитата на съществуващата мрежова инфраструктура. На всеки отбор е била предоставена измислена действаща бизнес мрежа с email, web-сайтове, файлове с данни и компютърни потребители. Оценките са били базирани на способността на всеки тим да се справи с мрежовите проблеми, да извършва бизнес задачи и да предпази мрежа си от неприятелски атаки.
"Състезания като това демонстрират най-добрата смесица на висшето образование с частния сектор", казва Уолтър Скот, Изпълнителен Директор на Acronis. "Acronis има отново честта да присъства в състезание, което е създадено, за да съчетае мрежовата сигурност и дейности с бизнес прозорливостта и стратегическото планиране. Урокът, който тези отбори научават е, че мрежовите дейности и продуктивността на потребителите, са основата на успеха. Acronis поздравява UTSA Center for Infrastructure Assurance and Security (CIAS) за тяхната предвидливост и посвещение за изключително успешното провеждане на това събитие."
"Компанията Acronis е горда да спонсорира толкова важно събитие," казва Стефан Лоутън, Директор на Маркетинга в Acronis. "Утрешните IT лидери ще трябва да се научат не само да прилагат най-добрите мрежови практики, но също така да започнат да прилагат нови такива. Присъстващите тук са сред най-качествените мрежови администратори, които ще бъдат служители в страната. Докато Acronis се определя като експерт в системите за възстановяване на данни, тези администратори ще трябва да бъдат експерти в предпазването на данни от бедствия и злополуки."
"Сан Антонио има богата история в дейности свързани с кибер-сигурността и изследванията, и след като тук има Група за Бързо Реагиране към Военновъздушните Сили на САЩ и Военно Информационен Център, то е логично да бъдем домакини на такова национално кибер състезание," казва Грег Уайт, Директор на Център за Подсигуряване на Инфраструктурата и Сигурността. "Това състезание включва сигурност, но набляга на поддръжката при оперативна употреба на мрежите. Ние сме радостни да имаме партньор като Acronis. Техният софтуер ни позволява да създадем и подготвим бързо идентичните системи за състезанието и да дадем на студентите възможност да правят собствени системи за архивиране и възстановяване по време на състезанието."

Коментар