HP и Samsung с ново решение за мобилен печат

Услугата за мобилен печат ще позволи на потребителите на Samsung устройства да печатат директно на над 180 мрежови принтера HP

Услугата за мобилен печат ще позволи на потребителите на Samsung устройства да печатат директно на над 180 мрежови принтера HP

HP обяви ново решение за печат за избрани устройства на Samsung. Технологията ще позволи на потребителите да печатат директно към над 180 модела мрежови принтери на HP в сериите мастиленоструйни (HP Inkjet) и лазерни (HP LaserJet).

За разлика от съществуващите приложения за мобилен печат, новото вградено решение на HP и Samsung не изисква инсталация, инструменти, драйвери или настройка на мрежова конфигурация на телефона.

Освен това предложението е едно от малкото, предлагащи детайлни настройки на принтера и опции като двустранен печат, цвят, ориентация на страницата и вид на хартията. Функцията ще се поддържа от новия смартфон Galaxy S IV, а по-късно тази година ще бъде налична като част от надстройката на фърмуера на Galaxy S III и Note II, за да осигури вградена, безжична съвместимост за печат.

Потребителите могат да печатат по два начина: като свържат автоматично мобилното си устройство на Samsung и принтер на HP в една локална мрежа чрез безжична Wi-Fi връзка или като използват технологията на HP чрез безжичен директен печат.

Работата с вграденото решение за печат се състои от три прости стъпки: избирате документ, снимка или уеб-страница; избирате принтер (чрез Wi-Fi или директно) и натискате бутона за печат “Print”. Освен това решението предлага допълнителни опции за печат, в т.ч. брой на копията, размер на хартията, ориентация, вид на хартията, цветови режим, двустранен печат, както и статус на изпълнение на заданието.

Решението за печат е съвместимо с близо 200 модела от сериите мастиленоструйни и лазерни принтери HP Inkjet и HP LaserJet. Вграденият бутон за печат ще се предлага в много приложения на мобилните устройства на Samsung, вкл. Email Client, Android Browser, Photo Gallery, Contacts, S Note и Polaris Office.

Коментар