Toshiba започва доставки на лаптопи с Linux

Италианското подразделение на Toshiba планира да започне продажби на лаптопи с предварително инсталирана операционна система GNU/Linux. Новината съобщи desktoplinux.com, като се позовава на италианския вестник Il Sole.
Linux машините на Toshiba ще бъдат ориентирани към пазара на малкия и среден бизнес. Очакваните цени са от порядъка на 500 евро.
Японската компания ще инсталира Linux на модели от сериите Tecra, Satellite, Portege и Qosmio.
Според Луиджи Катанео, мениджър на Toshiba Italy Computer Systems Division, компанията е взела това решение след анализ на пазара на лаптопи в Италия, над половината от който владеят Hewlett-Packard и Acer с Windows базирани машини.
Предлагайки компютри с опцията за предварително инсталирана операционна система GNU/Linux, Toshiba се надява да разшири присъствието си на Ботуша.
Японският гигант е известен като един от най-лоялните партньори на Microsoft и Intel, така че новият италиански подход може да се приеме за изненада. Следващата стъпка на Toshiba би била да разнообрази лаптопите си и с процесори на AMD.

по темата: „Toshiba започва доставки на лаптопи с Linux”

добавете коментар...

  1. !

    Аз не мога да разбера незаконната практика купуването на хардуер (лаптоп) да е обвързано с купуването на софтуер (уиндоус)!

Коментар