Acer B6, V6 – LED монитори за бизнеса

Серията монитори Acer V6 се отличава с Full HD резолюция и съотношение на контраст 100 милиона : 1

Мониторите Acer V6 се отличават с Full HD резолюция и съотношение на контраст 100 милиона : 1

Acer въвежда на пазара две нови серии монитори B6 и V6 с LED подсветка, насочени към бизнес потребители. Устройствата са изработени от качествени рециклирани материали и са стандартизирани по EPEAT Gold  в няколко страни, вкл. Канада, Франция, Германия, Швейцария и САЩ, съобщи производителят.

Моделите от серия B6 се отличават с ергономичен дизайн. Благодарение на многофункционата стойка ErgoStand, екранът се завърта от -5 до 35 градуса за най-добър ъгъл на гледане. Основата се върти 120 градуса вляво или вдясно за по-лесно споделяне на екрана. Височината на панела може да бъде регулира в диапазон от 150 мм, а екранът може да се накланя от хоризонтално към вертикално положение за по-удобни перспективи на гледане.

B6 разполагат с Full HD резолюция и използват технология Acer ComfyView, която намалява отражението на светлината. Мониторите от серията идват с вграден USB 3.0 порт, както и с  Mobile High-Definition Link (MHL) порт за синхронизиране на съдържанието между монитор и всяко мобилно устройство с поддръжка на MHL. Тази връзка позволява възпроизвеждане на аудио и видео от мобилното устройство на по-голям екран.

Допълнително удобство създава магнитната стойка, която осигурява стабилност при използване на монитора с работни станции.

Серията монитори Acer V6 се отличава с Full HD резолюция и съотношение на контраст 100 милиона : 1. Освен това тези екосъобразни монитори са лишени от наличието на живак и арсен в своите панели, имат LED подсветка за намаляване на консумацията на енергия, отговарят на Energy Star и TCO 6.0 .

Серията В6 включва модели с диагонал на екрана от 19 до 27 инча, а серията V6 – от 17 до27 инча. И двете серии ще бъдат на разположение в България през първото тримесечие на 2013.

Коментар