EF File Catalog описва CD/DVD носители

Програмата EF File Catalog служи за каталогизиране на дискове и други устройства за съхранение на информация. Тя поддържа практически всички съществуващи типове устройства, а също така позволява да внесете в базата данни отделни папки от твърдия диск или цялото му съдържание.
Работният прозорец на EF File Catalog е представен с дървовидна структура, което подобрява прегледността и улеснява работата с приложението.
При създаване на базата данни програмата внася не само папки и обичайните файлове, но и архиви, благодарение на което тяхното съдържание може да бъде разглеждано като обикновена папка. Приложението поддържа множество формати, в това число 7-Zip, ACE, ARC, ARJ, IMG, ISO (ISO9660), LHA, RAR, SFX, ZIP, CAB и други. Освен това програмата позволява използване на плъгини за поддръжка на допълнителни формати.
Още една удобна опция е съхраняването на описания, които обикновено се намират в изпълнимите файлове и МР3-те. За меломаните е предвидена възможност да получават информация от онлайн базата данни freedb.org.

Поддържани ОС: Windows
Официална страница: EF File Catalog

Download: EF File Catalog 1.7

Коментар