Intel обеща поредната мобилна революция

Множество нови мобилни технологии, в това число по-бързи процесори и чипсети, обяви гигантът Intel. Видео картини и графики, които изглеждат страхотно, по-силни и бързи безжични сигнали, обещават от компанията. Подобрени са също сигурността и възможности за управление, наред с енергийната ефективност. И не на последно място, нововъведенията ще доведат до по-бързо зареждане на софтуерни приложения.
Очаква се тази година компютърните производители, доставчици и интегратори да се възползват от новите характеристики на процесорните технологии Intel Centrino Duo и Intel Centrino Pro. Преносимите компютри ще предложат изобилие от форми и размери – от напълно оборудвани модели със 17-инчови екрани, които са идеални за всякакви забавления, до малки преносими компютри с ниска консумация на енергия и тегло под 2 килограма.
В основата на преносимите компютри, базирани на новата процесорна технология Intel Centrino Duo и Intel Centrino Pro, стои процесорът от следващо поколение Intel Core 2 Duo, който предоставя революционна, по думите на Intel, мобилна производителност и бърза реакция както за взискателните бизнес клиенти, така и за обикновените потребители. Благодарение на подобрената производителност, те ще могат да работят с няколко приложения едновременно, като например сваляне на видео клип от интернет, докато сканират компютъра си за вируси. Допълнителните характеристики за управление на енергията ще удължат значително живота на батериите в преносимите компютри, базирани на Intel.
С новата марка Intel Centrino Pro, специално създадена за бизнес потребители, IT отделите ще могат да управляват и настолни, и мобилни компютри, както и да се справят със заплахите за сигурността, разпределянето на ресурсите и управлението на активи – и всичко това чрез безжична връзка.
Една от ключовите иновации в Intel Centrino ProIntel Active Management Technology– осигурява на мобилните компютри от бизнес клас безжично управление и защита, които увеличават производителността и спестяват разходи и време, посочиха от Intel. 
Новото семейство от чипсети Mobile Intel 965 Express с технология Intel Clear Video осигурява подобрено качество на видео образите с висока резолюция. Потребителите могат да споделят съдържание посредством телевизия чрез Intel TV Wizard – опростен начин за свързване на телевизори с HD възможности. Нов набор от външни устройства пък осигурява пълноценна работа с Windows Vista Premium и допълнителната характеристика Windows Aero.
За по-бързо качване и сваляне на цифрово съдържание от интернет, Intel предлага NextGen WirelessN продукти с пет пъти по-висока производителност и два пъти по-голям обсег на безжичен достъп.
Друго нововъведение от гиганта е технологията Intel Turbo Memory, която предоставя два пъти по-бърз достъп до софтуерни приложения с честа употреба и намалява времето за зареждане на преносимия компютър с 20%. От своя страна, по-високите скорости намаляват консумацията на енергия и увеличават живота на батерията.
Intel ще използва новата си мобилна технология също и в най-различни модели на малки, тихи и високопроизводителни компютри. Те ще имат кристално чист звук, по-добри графики и по-ясен образ, както и възможност за 802.11n безжична поддръжка и Intel Turbo Memory, обещават от компанията.

Коментар