Netgear настъпва на пазара за съхранение с поглъщане на Infrant

Мрежовата компания Netgear придобива доставчика на технологии за съхранение Infrant Technologies, съобщиха от дистрибутора Солитрон. Решенията на калифорнийската компания Infrant са насочени към малкия и среден бизнес и домашните потребители, което ще позволи на Netgear да засили позициите си на този пазар.
Според клаузите на споразумението, Netgear ще заплати $60 милиона в брой за Infrant. В допълнение акционерите на Infrant ще получат допълнителни печалби в размер на до $20 милиона в брой за първите три години от преминаването на компанията под управление на Netgear, при условие, че бъдат реализирани планираните приходи.
Сливането на двете компании води след себе си редица заключителни процедури и се очаква да приключи окончателно в края на юни 2007 година. След това досегашният президент и изпълнителен директор на Infrant, Пол Тиен ще заеме поста вицепрезидент на Netgear и ще оглави отдела за устройства за съхранение на данни.
Продуктовата гама ReadyNAS на Infrant включва мрежови устройства за съхранение на данни с RAID технология, които позволяват на потребителите ефективно да съхраняват и защитават личните си файлове и важната за тях информация. В ReadyNAS са използвани редица мощни технологии, като например специално разработеният от Infrant процесор за NAS устройства, Linux-базираната RAIDiator операционна система и новата технология Expandable Protection, която позволява автоматизирано увеличаване на RAID обема при добавяне на нови устройства.
„Технологичните решения на Infrant допълват продуктите на Netgear за съхранение на данни, базирани на micro SAN (Storage Area Network) технологията на Zetera Corporation”, каза Патрик Ло, председател на борда на директорите и изпълнителен директор на Netgear.
ReadyNAS също допълва и устройствата за цифрово забавление на Netgear, като EVA8000 Digital Entertainer HD, който предава мултимедийно цифрово съдържание от PC, интернет и мрежови устройства за съхранение на данни към телевизор и домашна аудио система.
Според условията на изкупуването, Netgear ще придобие и правата върху всички чакащи патенти, собствени технологии, съществуващи и разработвани продукти на Infrant.
Междувременно Netgear обяви нетни приходи от $173 милиона за първото тримесечие на 2007 година, което е увеличение с 36%.

Коментар