“Железен” диск за лаптопи пуска Hitachi

“Железен” диск за лаптопи пуска Hitachi
Устройството има капацитет 160GB, супермодерно е 
25-05-2006
2,5-инчов хард диск, в който са вградени най-модерните технологии, пуска на пазара компанията Hitachi Global Storage Technologies. Моделът Travelstar 5K160 е от клас 5400 об./мин. (rpm) и предлага 160 гигабайта капацитет за последните модели мобилни компютри, съобщиха от дистрибутора Асбис България.
Hitachi е нарекла новото устройство "Супер-перпендикулярен диск", заради неговата висока надеждност, производителност и отлични характеристики. Използваните в Travelstar 5K160 иновации ще бъдат приложени във всички продуктови линии на Hitachi, включително в следващото поколение 1,8-инчов диск, очакван през втората половина на 2006 г.
За здравината на Travelstar 5K160 допринасят новите технологични процеси, които в много висока степен се справят с проблеми като корозия на медията, нестабилност на главите и контакт на главите с медията. Уникална за Hitachi комбинация на сплавта за носителите (плочите) и специфичен процес за полагане на магнитния слой водят до възможно най-високи показатели на корозионна устойчивост. Нови глави за перпендикулярен запис силно снижават дела на грешките със своята по-висока чувствителност и възможност да записват по-малките като размери битове информация с по-голяма рязкост. А новата Иридий-Манган-Хром (IrMnCr) сплав на главите за четене показва повече от двукратно подобрение на надеждността.
Взети заедно, тези технологии допринасят за производството по думите на компанията на “железен диск”, който е демонстрирал водещи показатели при вътрешните тестове на Hitachi. Фирмата залага сериозно на Travelstar 5K160 и предвижда той да бъде пуснат в много големи количества през 3-тото тримесечие на годината.

рубрика: Uncategorized

Коментар