Българската „Телерик” се представи пред „Майкрософт”

За първи път от създаването на водещата българска софтуерна компания “Телерик” неин екип бе поканен да сподели опита си пред “Майкрософт България”.
Трима от най-добрите експерти на „Телерик” изнесоха лекции заедно със световнопризнати специалисти на изложението „Дни на Майкрософт” в “Хилтън” – София, днес.
Живко Димитров, директор на отдел „Ползваемост” в „Телерик” представи последните методи от сферата на проектирането на взаимодействия и проучването на потребители, които гарантират, че всички продукти на фирмата са лесни и приятни за ползване. 
„Горди сме, че „Телерик” е сред пионерите в софтуерната индустрия – инвестициите ни в изграждане на екип „Ползваемост” вече дават резултати: оптимизиран процес на програмиране и по-щастливи крайни потребители. Фокусът на “Телерик” върху разработката на първокласен софтуер излиза отвъд обещанията за стабилни решения без програмни грешки – стараем се да проектираме прекрасни изживявания за потребителите си, а не просто софтуер”, сподели Живко Димитров.
Христо Дешев, мениджър проекти в „Телерик”, изнесе лекция на тема “Създаване на Behaviors and Extenders: лесният и бърз начин да навлезем в ASP.NET AJAX средата и да доставим работещ код ВЕДНАГА”, а Христо Косев, технически директор в „Телерик”, говори за това “Как да използваме по най-добрия начин Windows Forms и Windows Presentation Foundation (WPF)”
“Телерик” е водеща българска компания, която разработва и продава компоненти за потребителски интерфейси и софтуерни модули за .NET платформата на Microsoft. Компанията е основана през август 2002 г. и е една от най-динамично развиващите се софтуерни компании в световен мащаб.
“Телерик” е сертифициран златен партньор на Microsoft, Visual Studio Industry партньор на Microsoft, член на Консорциума на производителите на софтуерни компоненти и технологичен партньор на Borland.

Коментар