GFI EventsManager спечели „Избор на Читателите“ на Redmond Magazine

GFI EventsManager е бил определен като отличен продукт и е получил наградата „Избор на Читателите“ за 2007 на Redmond Magazine, в категорията „Най-добър продукт за проверка на сигурността“. Новината беше съобщена от GFI Software чрез техния дистрибутор за България – „Бизнес Софтуер Дистрибутор“ ЕООД (http://www.bsd.bg).
Наградите за победителите и предпочитаните продукти са били обявени в априлския брой на списанието, като производителите са разделени в 45 различни категории вариращи от антивирусен софтуер и мрежово управление до защитни стени и продукти за архивиране и възстановяване на данни.

GFI EventsManager позволява да се наблюдава мрежовата сигурност и производителност чрез управление на записите на събитията (event logs). Данните се събират от всички устройства, които използват записи на събитията под Windows, W3C или Syslog и така ключова информация или критични проблеми могат да бъдат идентифицирани благодарение на вградените и направените от администраторите правила и филтри.
GFI EventsManager дава съобщения в реално време, когато възникне събитие, което е критично за системите или сигурността, като по този начин помага на администраторите лесно да идентифицират областите, които изискват незабавно внимание. Управлението на записите на събитията е също важно за съобразяването на организациите с изискванията на Закона, а също и при съдебни разследвания.

Наградата „Избор на Читателите“ на списанието Redmond, е наистина гласа на читателите, тъй като до хиляди от тях се изпращат бланки за проучването и след това техните отговори се събират в рамките на две седмици през месец януари. След това, екип от редактори проверява за грешни или неправилно попълнени документи. Когато всичко е наред данните се използват и истинските резултати за избора на читателите се публикуват.

“Харесва ми да работя чрез отговорите на проучването “Избор на Читателите” и да проверявам и разглеждам коментарите, които те правят на всеки отделен продукт” казва изпълнителния редактор на Lafe Low, който координира процеса по присъждането на наградите вече няколко години. “Това е като да имаме разговор с нашите читатели. Важно е да оценяваме това, което получаваме директно от нашите читатели. Всички победители са избрани от чиатателите ни – точка. Поздравявам GFI EventsManager. Читателите на списанието Redmond ви поставиха на върха.”

Проучване показва, че 44% от компаниите не управляват записите на събитията в мрежите си, твърдейки, че обема на информацията е много голям, а също и че записаните данни изглеждат трудно разбираеми. С GFI EventsManager, работата по тези данни е намалена до минимум, което позволява на администраторите да използват времето си, за да обработват информацията, отколкото да я събират.

“GFI EventsManager е основен инструмент за наблюдение на вашата мрежа”, казва Андре Мускат, Директор на Мрежови Продукти за Сигурност в GFI. “Повечето администратори са уплашени от записите на събитията или не са запознати с широките познания, които са на разположение в тях. Тъй като събития и записи се генерират от почти всеки IT компонент, те са най-ефективния източник на който може да се разчита за информация относно активността в мрежата. С този продукт ние сме намалили сложността за управление на записите на събитията, като това е решение, което ще им помогне да управляват техните мрежи по-ефективно и ще имат резултати веднага”, добавя г-н Мускат.

IT мениджърите с по-голям опит знаят, че данните, които се съдържат в записите на събитията са техния най-ценен ресурс при изследване на за системни провали и пробиви в сигурността. Компаниите сега са задължени от Закона да поддържат и проактивно да следят техните записи на събитията като част от техните ежедневни бизнес операции. Запазването на сигурен архив на събитията в техния естествен формат е критично за предоставянето на доказателства за съвместимост със законовите рамки.

С модула за операции с бази данни, който може да се закупи отделно, можете да събирате данни от множество отдалечени места на едно централно място. Чрез DBOps можете да управлявате размера на базата данни – без да е нужна интервенция на ръка – не само чрез централизацията, но посредством възможността да запазвате събитията и да ги архивирате когато е нужно. GFI EventsManager също се грижи организацията ви да отговаря на изискванията на PCI DSS.

Коментар