Nokia гледа към клиентите на BlackBerry

Стивън Елоп продължава да бъде оптимист за бъдещето на Nokia

Стивън Елоп продължава да бъде оптимист за бъдещето на Nokia

Nokia планира да превземе двуцифрен дял на пазара за смартфони, макар и в момента платформата Windows Phone, на която залага финландската компания, да има само 3%, по данни на Gartner.

Стивън Елоп, CEO на Nokia, си поставя цел от над 10% от пазара, става ясно от негово интервю в Гардиън. Един от вариантите за постигане на подобен дял е чрез привличане на клиенти на BlackBerry, които са около 76 милиона по целия свят.

Повечето потребители на BlackBerry обаче са от корпоративния сектор, а смяната на платформа при тях е свързано с редица трудности, тъй като преходът не се свежда само до замяна на устройствата.

Канадският производител BlackBerry в момента е уязвим. Компанията пусна нови модели смартфони, но цената им остава висока, което ограничава продажбите им. Може би това е причината Стивън Елоп да бъде оптимист, че Nokia ще „открадне” клиенти от BlackBerry.

Главното сега за компанията е прогресът, укрепването на бранда и финансовото положение. Трудно е да се правят конкретни прогнози, коментира Елоп пред Гардиън.

Коментари по темата: „Nokia гледа към клиентите на BlackBerry”

добавете коментар...

  1. Некадърник

    ако го махнат тоя и минат на Андроид, ще превземат доста повече от 3% от пазара на телефони

Коментар