Първи безжични продукти по новия “n” стандарт

Компанията D-Link пусна първа в България безжични 802.11n устройства, които отговарят на новите 2.0 спецификации на стандарта. Продуктите от тази гама покриват и сертификацията на Intel, известна като Connect with Centrino, която гарантира безпроблемна връзка с Wireless N разработките на Intel от ново поколение.
Новата версия 2.0 за 802.11n предоставя усъвършенстван набор от технически изисквания, които подобряват значително съществуващите характеристики на 11n продуктите. Една от съществените разлики между версиите 1.0 и 2.0 е подобрената сигурност.
Сертификацията по Connect with Centrino бе постигната след дълги тестове в реални условия както в домашна среда, така и в типично корпоративни условия, съобщиха от D-Link. По време на сертификационния период безжичните маршрутизатори са изпробвани не само за съвместимост с Intel NextGen WirelessN, но и оценявани за функционалност, разширен обхват, съвместна работа с други 802.11b/g продукти и точки за достъп, както и за способността им да елиминират “мъртви” WiFi зони.
Към момента Wireless N гамата на DLink с подобрената версия 2.0 и сертифицирани по програмата Connect with Intel Centrino” включва: рутер (Wireless N Gigabit Router – DIR-655), десктоп адаптери (Wireless N PCI Express Desktop AdapterDWA-556 и Wireless N Desktop AdapterDWA-547) и карти за лаптопи (Wireless N Notebook Express  CardDWA-643 и Wireless N Notebook AdapterDWA-645).

Коментар