Стартира кампания за защита на нет потребителите

Стартира кампания за защита на нет потребителите

Фокусът е върху човешките права и свободата на словото

29/05/2006
Amnesty International стартира нова онлайн кампания за защита на човешките права в уеб пространството, съобщиха в неделя от BBC. Протестът е насочен срещу репресиите, които държавата оказва върху интернет потребителите, както и за свободата на словото в мрежата.

Според организаторите основните ограничители на свободата са конфискуването на домашни компютри, “подслушването” на чат канали и форуми, цензурирането или премахването на информация, споделена от потребителите.

Кампанията включва публично обявяване на имената на хай тек фирми, които помагат на държавата да ограничава потребителските права.

Мейли ще бъдат изпратени до множество корпорации, които ще подканват фирмите да не поставят печалбата преди принципите си и да уважават човешките права. Ще бъдат подготвени също така и доклади за онези страни, които сериозно ограничават свободата на интернет аудиторията.

Инициативата предвижда и реализирането на подписка, която ще бъде представена на специалния интернет форум на Обедидените Нации. Той ще се проведе в Атина през ноември, тази година. За повече информация – http://irrepressible.info/

рубрика: Uncategorized

Коментар