Дистрибуторът Logicom Group навлиза на ИТ пазара в България

Logicom Group, дистрибутор на мрежово и телекомуникационно оборудване, компютърни компоненти и периферни устройства в Югоизточна Европа, Близкия Изток и Персийския залив, навлиза на българския пазар. Първоначално, компанията ще дистрибутира пълната гама от системи на Cisco, а в близко бъдеще ще разшири портфолиото си, като предлага продукти и на други водещи ИТ компании.
“България отбеляза забележителен икономически ръст и е със значителен потенциал за развитие. Приемането на страната в ЕС я позиционира на картата на стратегически развиващите се пазари. Пазарът на информационни и комуникационни технологии в България има много добро бъдеще”, заяви Варнавас Иринарчос, управляващ директор на Logicom Group.
Logicom дистрибутира продуктите и решенията на Ciscoот 1998 г. Компанията е един от петте ключови дистрибутори на Cisco в 16 държави в Европа, Близкия Изток и Африка.
LogicomPublicLtd. е международна верига от компании, чиито акции се търгуват на Кипърската Фондова Борса, и член на FTSE/CySE20 index. Освен дистрибутор, компанията е доставчик на интегрирани ИТ, телекомуникациони, мрежови и софтуерни решения в Кипър. Понастоящем Logicom има офиси и складове в Кипър, Гърция, Италия, Малта, Турция, Обединените Арабски Емирства, Саудитска Арабия, Ливан, Йордания, Кувейт, Бахрейн, Оман, Катар, Пакистан, Унгария, Румъния и България.

Коментар