Компютърна игра ще проследява българското минало

Компютърна игра ще проследява българското минало

Чужденци ще учат историята ни, а ние ще играем безплатно

29/05/2006
Стартира проект за създаване на компютърна игра, която ще проследява историческото ни минало. Тя “ще има образователна цел и ще застъпва най-значимите събития в българската история”, каза в понеделник на пресконференция Цветан Русимов, управител на 1BG (фирмата, която ще разработва продукта).

Играта ще бъде стратегия в реално време и ще се предлага напълно безплатно на потребителите в България. Ще може да се получи чрез CD, като в този случай се заплащат само консумативите (диск, опаковка), или да се изтегли свободно от сайта на компанията. Министерство на образованието ще определи историческите събития, които ще се заложат в играта. В чужбина продуктът ще се предлага в Азия, Европа и Америка, като там няма да е безплатен.

1BG ще използва наскоро реализиралото се партньорство с руския софтуерен гигант в сферата на развлекателната индустрия – 1C. Двете фирми ще поемат финансирането на проекта. За разпространението на играта в световен мащаб ще използват изградените от 1C дистрибуторски канали в чужбина.

За информация на потребителите, 1C е световно утвърдена компания, която продава 8 тона софтуер на ден (мерната единица се използва, поради огромното количество на продукцията). Всеки руски геймър има поне една игра, разработена от 1C, твърди директорът по международни продажби на фирмата – Николай Баришников.

Стратегията ще излезе на пазара най-късно в началото на 2008, съобщават от 1BG.

рубрика: Uncategorized

Коментар