ZyXEL NBG2105 – портативна мрежа за мобилни устройства

Безжичният мини маршрутизатор ZyXEL NBG2105 да се използва и като USB-към-Ethernet адаптер

Безжичният мини маршрутизатор ZyXEL NBG2105 се използва и като USB-към-Ethernet адаптер

ZyXEL Communications въвежда на пазара нов безжичен мини маршрутизатор NBG2105, предназначен за често пътуващите потребители. Малкото устройство позволява споделяне на криптирана интернет връзка между няколко души с различни устройства – лаптопи, ултрабуци, игрови конзоли, смартфони и таблети.

NBG2105 се характеризира с няколко режима на работа: маршрутизатор/клиент/WISP + UR, които се избират от потребителите чрез троен превключвател. На корпуса са изведени и бутони “Clone MAC” и “WPS”, чрез които може да се споделя защитен регистриран достъп на интернет сред множество безжични устройства.

Джобният безжичен маршрутизатор може да се използва и като USB-към-Ethernet адаптер за мобилни компютърни устройства, които не разполагат с вграден Ethernet порт. NBG2105 се доставя с USB адаптер с множество форми на щепсела и микро USB кабел, за да поддържа видовете щепсели в различни страни. Този специален пакет осигурява независимост при презареждане на мобилни устройства.

ZyXEL NBG2105 позволява споделяне на криптирана интернет връзка между няколко души, които използват различни устройства

ZyXEL NBG2105 позволява споделяне на криптирана интернет връзка между няколко души, които използват различни устройства

NBG2105 се отличава с интелигентни „зелени” характеристики за намаляване на разходите, вкл. автоматично регулиране потреблението на енергия чрез откриване състоянието на връзката и дължината на свързаните Ethernet кабели.

Когато няма активно предаване на данни, устройството автоматично влиза в режим на енергоспестяване. NBG2105 следи и дължината на свързаните Ethernet кабели и регулира в съответствие потреблението на енергия. Колкото по-къс е Ethernet кабелът, толкова по-малко енергия консумира и намалява разходите за използване.

NBG2105 е достъпен на пазара в България през дистрибуторската мрежа на ZyXEL.

Коментар