BASF България получи признание от ГБИТК

BASF България получиава Сертификата за дългогодишното си  активно участие в изграждането на германско-българските икономически отношения

BASF България получава Сертификата за дългогодишното си активно участие в изграждането на германско-българските икономически отношения

На 11 април 2013 г. в залата на Модерен театър в София, BASF България получи Сертификат за дългогодишен член от Германско-българската индустриално-търговска камара. Сертификатът беше получен от г-жа Валентина Диканска, управител на BASF България.

Наградата беше връчена от г-н Андреас Шeфер, по време на конференцията „Германия – страна на иновациите”, в която участие взе и Президентът на Република България г-н Росен Плевнелиев.

BASF България получава Сертификата за дългогодишното си  активно участие в изграждането на германско-българските икономически отношения. BASF е водещата химическа компания в света с повече от 110,000 служители, компанията обслужва клиенти и партньори в почти всички страни по света.

BASF присъства на българския пазар повече от 45 г. Фирма BASF със статут на Търговско представителство е позната в България още от 1968 г. През 1994 г. тя е пререгистрирана като БАСФ ЕООД  със седалище София.

БАСФ ЕООД е дъщерна фирма на химическия концерн BASF SE, Лудвигсхафен – Германия. Тя продава успешно на българския пазар високотехнологични и иновативни химически продукти от богатия асортимент на BASF както в областта на индустрията, така и на селското стопанство.  Тя е компетентен партньор във всички браншове на нашата икономика, като заема водещо място в областта на химията.