Престижната класация на SD Times 100 награди “Телерик”

“Телерик” спечели първо място в категорията “Компоненти” на SD Times 100 за 2007. SD Times (Software Development), базирано в Ню Йорк, е известно като единственото IT списание, което се фокусира върху модерния мениджмънт за разработка на софтуер. За пета поредна година изданието прави класация топ 100 на IT компании в няколко различни категории. Най-важните критерии при определяне на първото място са лидерство и проактивност, а спечелилите компании вдигат летвата за всички останали в своята категория.
Според екипа на SD Times в ”Телерик изработката на компоненти за бързо развиващия се потребителски интерфейс е изключително динамична и качествена. Модулите на компанията се обогатяват постоянно и включват нови платформи, нови апликации и дори нови форми.”
“Спечелилите в тазгодишния SD Times 100 демонстрираха и доказаха своето лидерство в областта на софтуерните разработки. При класацията концентрирахме вниманието си върху продуктите и услугите на всички номинирани, репутацията им сред мениджърите, както и върху новите идеи, генерирани от тях. Отличените личности и организации са тези, които създават иновации, тласкат развитието на производството напред и помагат за удовлетворяване на растящите потребности на потребителите”, споделя Дейвид Рубинщайн, главен редактор на SD Times.
“Телерик” е водеща българска компания, която разработва и продава компоненти за потребителски интерфейси и софтуерни модули за .NET платформата на Microsoft. Компанията е основана през август 2002 г. и е една от най-динамично развиващите се софтуерни компании в световен мащаб.
“Телерик” е сертифициран златен партньор на Microsoft, Visual Studio Industry партньор на Microsoft, член на Консорциума на производителите на софтуерни компоненти и технологичен партньор на Borland.

Коментар