Официално: iPhone излиза на 29 юни

 
Най-очакваният продукт на пазара за потребителска електроника, iPhone на Apple, вече има официално обявена дата на пускане на пазара – 29 юни. Досега нито Apple, нито неговият партньор AT&T бяха разкривали кога ще бъде пуснат клетъчният телефон, като само се споменаваше, че това ще стане в края на юни.

Датата беше обявена в САЩ през уикенда чрез рекламни клипове по телевизионните мрежи, а също така и на сайта на Apple. Трите 30-секундни клипа са обикновени, като показват как ръцете на потребител работят с устройството. Изключително много се набляга на сензорния екран на iPhone и на начина, по който дисплеят се вижда както в портрет, така и в пейзаж.

Един от клиповете дори се концентрира на всички неща, които iPhone може да прави, а най-добре продаваният музикален плеър на Apple не може. Това прилича на продуктов канибализъм – компанията се стреми да продаде повече от даден свой продукт за сметка на продажбите на друг свой продукт, коментира dailytech.

В края на всеки клип се съобщава датата на пускане 29 юни, а заедно с нея се вижда и малък текст на AT&T, който гласи “Употребата изисква минимум двегодишен нов план за активиране”.

Според проучване от май, iPhone ще бъде ексклузивен продукт за мрежата на AT&T за срок от пет години. Verizon, която се провали в опитите си да стане също доставчик на iPhone, съобщи, че по-късно през лятото ще обяви конкурентен на iPhone продукт.

Коментар