Съветват Samsung и LG да се обединят за OLED

OLED е новата арена на сблъсък, в която ще се намесят и китайските производители

OLED е новата арена на сблъсък, в която ще се намесят и китайските производители

Авторитетен анализатор прикани Samsung и LG да загърбят патентните спорове и да обединят усилията си в областта на OLED технологиите, пред задаващата се опасност от китайски конкуренти. Не е проблем за двете компании да разменят патенти, смята директорът по изследвания на пазара на телевизори в NPD DisplaySearch.

Samsung и LG трябва да определят коя е основната заплаха за тях и от кого да се страхуват – един от друг или от все по-агресивно развиващите се китайски конкуренти, които вече кроят планове за навлизане в OLED сегмента, коментира Пол Грей по време конференцията IFA Global Press Conference 2013 на остров Сардиния, Италия, за която съобщава The Korea Herald.

Двата южнокорейски гиганта контролират световния пазар на телевизори и заявяват лидерство и в OLED – нова технология, която осигурява високо качество на изображението. Същевременно Samsung и LG водят съдебен спор, обвинявайки се една друга в кражба на технологии.

През февруари 2013 г. се появи информация, че двете страни са постигнали споразумение за обмен на лицензи, но наскоро отношенията отново се обтегнаха. Стигна се дори до обиск от полицията в офиса и заводите на Samsung по обвинение от LG.

Коментирайки ситуацията, шефът на Samsung Display Ким Ки Нам се изказа остро по адрес на LG и заяви, че Samsung е единствената компания в света, която притежава OLED технологии, и няма какво да краде от другите производители.

Коментари по темата: „Съветват Samsung и LG да се обединят за OLED”

добавете коментар...

  1. Иван

    Самсунг да не лъжат! Точно те “откраднаха” 15 от инженерите разработващи OLED технологията от LG и успяха благодарение на това, да я реализират първи. Другите за това още ги съдят и не могат да се споразумеят…

Коментар