Johnson Controls участва на София Мотор Шоу 2007

Johnson Controls, един от световните лидери в областта на автомобилните интериорни системи, електроника и акумулатори, участва за първи път на международното автомобилно изложение в София. От 15 до 24 юни компанията представя инструментални клъстери и дисплеи, контролни табла, системи за седалки и врати, които са внедрени в представяни на изложението модели.
В момента българският офис на Johnson Controls разработва автомобилни системи и електроника, които са интегрирани в инструментални клъстери и дисплеи в модели на повечето световни автомобилни производители.
“За нас е голямо предизвикателство да участваме в разработването на системи и технологии, които бързо се внедряват в последните модели автомобили. Ние имаме повече от 250 предприятия по света и 5 технологични центъра за електроника, базирани в САЩ, Франция, Германия и в България. Горди сме, че именно в България се правят системи за световни марки”, каза Росен Филипов, директор инженеринг на Johnson Controls България.
Johnson Controls в България
Johnson Controls е единствената компания в България, разработваща софтуерни решения за автомобилната индустрия по индивидуални поръчки като допълнение към хардуерни и механични устройства за електрониката. Българският офис на Johnson Controls развива дейност от 2001 г. През есента на миналата година бе открит и технологичен център за електроника в София. В него над 320 служители обединяват усилия на международно ниво с технологичните центрове във Франция и Германия. Сред клиентите на компанията са най-известните производители на автомобили.
Johnson Controls е световен пазарен лидер в областта на автомобилното интериорно оборудване, енергийните решения и ефикасното управление и контрол на сгради и съоръжения. Компанията има 136 000 сътрудници в над 1000 фирмени клона, както и клиенти в 125 страни по света. Фирмата е доставчик на иновативни автомобилни интериорни системи, които допринасят за повече удобство, сигурност и удоволствие при шофиране. В областта на строителството JohnsonControls предлага продукти и услуги, свързани с оптимизирането на енергопотреблението, включително на комфорта и сигурността.
Портфолиото на компанията за автомобилния бранш включва системи за седалки, контролни табла и кабини, системи за врати и люкове, вътрешна електроника и управление на енергийните разходи. Освен това фирмата доставя акумулатори за МПС и хибридни превозни средства. Компетентна е и по въпросите на системната техника и услугите. Johnson Controls (индекс на Нюйоркската фондова борса – JCI) е основана през 1885 г. със седалище в Милуоки, Уисконсин. Европейската централа се намира в Буршайд, Германия.

Коментар