Кражбата на кредитни карти носи загуби на бизнеса за $48 милиарда

Кражбата на кредитни карти е най-честата форма на посегателство на идентичността, като представлява 25% от всички случаи, докладвани през 2006 г. Загубите се оценяват на повече от 48 милиарда долара за финансовите институции и бизнеса и 5 милиарда  за физическите лица, съобщиха от компанията GFI Software.

Загубите при електронна търговия също са се увеличили, като са достигнали 3 милиарда долара през 2006 г., което е ръст от 7%, сравнено с 2005 г.

За да намалят кражбите на кредитни и дебитни карти, петте главни компании издатели създадоха комплект от най-добри практики за сигурността – PCI DSS, с който всички бизнеси в индустрията за кредитни и дебитни карти трябва да се съобразяват. Търговците, които обработват над 6 милиона транзакции на кредитни карти, трябва задължително да приложат новите стандарти до 30 септември 2007 г., а тези с между 1 и 6 милиона транзакции – до 31 декември 2007 г.

Компаниите, които не отговарят на новите изисквания, подлежат на различни санкции, включително глоба до 500 000 USD при пробив на системата и забрана на правото за обработване на карти.

Наскоро GFI Software представи пакета GFI PCI Suite, който може да помогне на компаниите стриктно да спазят новите изисквания и крайните срокове за въвеждане на PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standards), обявиха от „Бизнес Софтуер Дистрибутор“. Чрез този софтуер, всички компании, обработващи данни за кредитни и дебитни карти, ще могат да отговорят на основната част от автоматизираните процеси, според изискванията на новия стандарт.

GFI PCI Suite (достъпен за даунлоуд) предоставя централизирано управление чрез конзола, посредством която системните администратори могат да лесно да инсталират разширените PCI DSS версии на GFI EventsManager и GFI LANguard N.S.S. – две решения, които са съществени за мрежовата сигурност и важни, за да се посрещнат директивите на PCI DSS.

GFI EventsManager подобрява съвместимостта с PCI DSS като уведомява администраторите за ключови събития възникващи в мрежата. GFI LANguard N.S.S. позволява на ИТ професионалистите проактивно да откриват слабостите в сигурността на мрежата и да ги отстраняват преди те да бъдат използвани.

Коментар