Остров атакува САЩ заради интернет хазарта

  
САЩ трябва да плащат търговски санкции за над $3.4 милиарда всяка година за това, че не са успели да спазят решение на Световната търговска организация. Ограниченията на Интернет хазарта, които САЩ са наложили, са в разрез с международните закони, заявиха от карибската държава Антигуа.

Ходът на Антигуа идва само ден след като и Европейският съюз поиска от САЩ компенсации за наложената забрана на чуждестранните онлайн сайтове за хазарт. От карибската държава се аргументират, че преди да бъде наложена забраната в САЩ, Интернет хазартът е носил доходи на стотици нейни граждани.

Именно хазартът е помогнал да се сложи край на уповаването на туризма като средство за препитание, тъй като той сериозно пострада от множеството последователни урагани в края на 90-те години на миналия век.

През миналата година правителството на САЩ забрани на американските банки и компании за кредитни карти да извършват плащания за онлайн хазарт извън страната. Това решение закри най-продуктивния регион на този пазар, оценен за миналата година на $15.5 милиарда.

Около половината от онлайн комарджиите се намират в САЩ. През декември СТО взе решение, че законът нечестно се цели в чуждестранните казина.

Коментар